אם שאלתם את עצמכם מהי הדרך הטובה ביותר לצלות בשר על האש, או איך לעשות על האש, ייתכן שהמידע הבא יסייע בידכם. טיפים לצלייה על האש של סטייקים מאת אל גאוצ'ו:
רצוי להשתמש ברשת עבה העשויה מברזל, כך שתוכל לאגור הרבה חום ולהעבירו לבשר.
במידה והבשר קפוא, עדיף להפשיר במקרר מאשר בטמפרטורת החדר, כך מרקם הבשר יישמר הרבה יותר טוב.
יש להוציא את הבשר מהמקרר שעה-שעתיים לפני הצלייה, כך שהטמפרטורה של הבשר תהיה דומה לזו של הסביבה החיצונית.
מומלץ לשמן את הרשת לפני הצלייה ולהקפיד שהבשר לא יהיה קרוב מדי למקור האש.
לאחר הנחת הבשר על האש אין להפוך את פרוסות הסטייק עד שמתקבלות על צידו העליון טיפות נוזל. ככל שטיפות הנוזל רבות, רמת העשייה מתקרבת ל well done.
לאחר שהחלטת על מידת הצלייה הופכים שוב ומחכים עד שמופיעות טיפות הנוזל על הצד שכבר נצלה.
המלצות תיבול - הוספת פלפל שחור ומלח ים גרוס גס מומלצת לפני או בזמן הצלייה. תיבול נוסף מומלץ – הוספת צ'ימיצ'ורי פרסקו.
לאחר סיום הצלייה, מומלץ להשאיר את הרשת על האש כך ששאריות השומן יישרפו ויהיה קל לנקות אותה לקראת הפעם הבאה.
להקפיד תמיד לא להשאיר אש ללא השגחה ולכבות אותה לחלוטין לאחר הסיום.
שמרו על הניקיון כך שגם הבאים אחריכם ייהנו מהטבע.
איך לצלות בשר על האש |
במידה והבשר קפוא, עדיף להפשיר במקרר מאשר בטמפרטורת החדר, כך מרקם הבשר יישמר הרבה יותר טוב.
יש להוציא את הבשר מהמקרר שעה-שעתיים לפני הצלייה, כך שהטמפרטורה של הבשר תהיה דומה לזו של הסביבה החיצונית.
מומלץ לשמן את הרשת לפני הצלייה ולהקפיד שהבשר לא יהיה קרוב מדי למקור האש.
לאחר הנחת הבשר על האש אין להפוך את פרוסות הסטייק עד שמתקבלות על צידו העליון טיפות נוזל. ככל שטיפות הנוזל רבות, רמת העשייה מתקרבת ל well done.
לאחר שהחלטת על מידת הצלייה הופכים שוב ומחכים עד שמופיעות טיפות הנוזל על הצד שכבר נצלה.
המלצות תיבול - הוספת פלפל שחור ומלח ים גרוס גס מומלצת לפני או בזמן הצלייה. תיבול נוסף מומלץ – הוספת צ'ימיצ'ורי פרסקו.
לאחר סיום הצלייה, מומלץ להשאיר את הרשת על האש כך ששאריות השומן יישרפו ויהיה קל לנקות אותה לקראת הפעם הבאה.
להקפיד תמיד לא להשאיר אש ללא השגחה ולכבות אותה לחלוטין לאחר הסיום.
שמרו על הניקיון כך שגם הבאים אחריכם ייהנו מהטבע.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה