מתנה

5 דברים שכדאי להמשיך לעשות אחרי שהקורונה תיעלם


אתם משתוקקים כבר לקרוע את המסכות מהפנים, למלא את בתי הקפה והמסעדות ולטוס ליעד מחוץ למדינה. החיסונים כבר בישראל וזה הזמן לחשוב על היום שאחרי. מהם הלקחים שלמדנו מהמשבר הבריאותי הגדול ביותר ב 100 השנים האחרונות?

הנה 5 דברים שכדאי להמשיך ולקיים גם אחרי משבר הקורונה


1. עבודה מהבית




בגל הקורונה הראשון נשלחו רבבות עובדים לעבוד מהבית. אנשי הייטק, עובדי חברות ביטוח, מוקדנים, מתכנתים אנשי מערכות מידע, הצטיידו בלפטופ התחברו מרחוק וביצעו את עבודתם נאמנה.


כדאי שארגונים וחברות יאמצו את נוהל העבודה מהבית גם לאחר שהקורונה תיעלם מחיינו. הוכח שהעובדים מבצעים את עבודתם בנאמנות וממלאים את משימותיהם. הפעילות לא נפגעת.


מה נרוויח מזה?

הפחתת העומסים בכבישים. צמצום הצפיפות באוטובוסים וברכבות. פחות פקקים ועומסי תנועה ופחות זיהום האוויר.


2 מדידת חום בכניסה לעבודה 

ולמרחבים ציבוריים סגורים



איך לא חשבו על זה קודם?

האם לא הייתם שמחים לדעת שבמשרד בו אתם עובדים, אין אנשים חולים?

האם הייתם רגועים יותר אילו ידעתם שבקניון בו אתם מסתובבים לא משוטט מישהו עם חום?

בהחלט כן.

מקומו של אדם עם חום הוא בביתו. בין אם זוהי קורונה, שפעת עונתית רגילה או דלקת ריאות. עם כל הכבוד לקורונה (ויש כבוד) לא הייתם קופצים משמחה להידבק בשפעת חזירים. מבחינה מוסרית אין לאדם עם שפעת רשות להסתובב במרחבים ציבוריים, למעט גישה למרפאה או בית חולים.



מה נרוויח מזה?

זה יעניק לציבור תחושת ביטחון. יותר אנשים יישארו בריאים ולא יידבקו בווירוסים. סוף סוף בתי החולים בישראל לא יקרסו בעונת החורף, שיא עונת השפעת. השפעות העונתיות יצטמצמו.



3. היגיינה





בעקבות הקורונה הישראלי הממוצע שוטף ידיים במקצועיות שלא מביישת מנתח בכיר בבית חולים.

כדאי להמשיך בנוהג מבורך זה, בעיקר בחודשי החורף, כי וירוסים וחיידקים למיניהם היו פה תמיד, ויהיו גם אחרי הקורונה.

כאשר אתם מקפידים לשטוף ידיים ביסודיות ובתדירות גבוהה, אתם שומרים על בריאותכם ועל בריאות הסובבים אתכם. מי שיקפיד על כך, יהיה מוגן יותר ופחות חשוף לווירוסים ומיני שפעות.



4. מסכה על הפנים?




בעבר כשמישהו אמר מסכה, זה היה בהקשר של חג פורים. כיום המילה הזאת קיבלה מובן חדש. התרגלנו להסתובב בחוצות, בקניונים ובחנויות עטויים במסכה המסתירה את פנינו. מסכות שבעבר היו נחלת רופאים ואחיות בבתי חולים, הפכו לנחלת הכלל. מסכה לכל אזרח, נשים גברים וטף.


אני יודע שאתם מתים כבר להיפטר מחובת עטיית מסיכה. זה לא נוח לעטות מסכה, ואנשים מחכים בכיליון עיניים שהמגפה תחלוף כדי להסתובב בפנים גלויים.

לאחר שתחלוף הקורונה כדאי בחודשי החורף הקשים, דצמבר, ינואר, פברואר - לעטות מסכה. בעיקר במקומות הומים - באוטובוס, ברכבת, בקניון. החורף שורץ ווירוסים, ואפילו שהתחסנתם, אין חיסון שכולל את כל המגוון האדיר של סוגי הווירוסים והשפעות המסתובבים באוויר. עטיית מסכה בחודשי החורף תקטין באופן דרסטי את תחלואת החורף.


5. מענקים כספיים לאזרחים




בתקופת הקורונה הממשלה הנהיגה כמה מערכי סיוע לאזרחים. זכור לי שקיבלתי בתקופת הסגר הראשון 500 שקלים. קצבה חד פעמית בגין ילד.

באוגוסט הונהג תשלום בסכום 750 שקלים לרווק, 2,000 שקלים לזוג עם ילד, 2,500 שקלים לזוג עם שני ילדים ו3,000 שקלים לזוג עם 3 ילדים.



כפי שחברות גדולות וארגונים מחלקים דיבידנדים ובונוסים לעובדיהם בגין שנה מוצלחת, כך המדינה צריכה להיטיב עם אזרחיה בתקופות גאות כלכלית.

מכל גווני הקשת תקפו את התוכנית הזאת. אמרו שמיליונרים שלא זקוקים למענק הזה, יקבלו אותו, אמרו שצריכים למקד את העזרה למי שזקוק.

יש דרכים לנתב את הכספים והמענקים למי שזקוק להם. לדוגמה, מי שהכנסתו מעל 30,000 שקלים, לא יהיה זכאי למענק, וכל היתר יקבלו.


למה זה ראוי?


מכיוון שתמיד יש אנשים שנופלים בין הכיסאות, ואינם מקבלים עזרה מהמדינה. אנשים שמתביישים לפנות לביטוח לאומי(יש כאלה)

עצמאים קטנים שבתקופת הקורונה הכנסתם נפגעה בשיעור נמוך, ולכן לא קיבלו סיוע, ועוד.

ומי לא שמח לקבל מענק מהמדינה. למה לא? אנו משלמים כל השנה.

אין תגובות:

5 דברים שכדאי להמשיך לעשות אחרי שהקורונה תיעלם

אתם משתוקקים כבר לקרוע את המסכות מהפנים, למלא את בתי הקפה והמסעדות ולטוס ליעד מחוץ למדינה. החיסונים כבר בישראל וזה הזמן לחשוב על היום שאחרי....