לרגל חג החנוכה
הבא עלינו לטובה, מוגש מתכון לביבות בטטה. המתכון באדיבות מעדניית טעמי הבית שער
העמקים
חג החנוכה |
לביבות בטטה
מרכיבים:
*
* 300 גרם בטטה מגורדת
* 2 כפות קמח
* 4 ביצים
* 1 בצל מגורד
* מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל המרכיבים.
2. יוצרים כדור בכף היד (כמות של כף אחת גדושה), משטיחים ומטגנים בשמן רדוד.
בתיאבון!
לביבות טורקיות בדבש
מרכיבים:
*
* 1 כוס מים
* 50 גרם מרגרינה או חמאה
* 1/4 כפית מלח
* 1/2 1 כוסות קמח
* 1 כף סולת
* 3 ביצים
* שמן לטיגון עמוק
לרוטב:
*
* 1/2 1 כוסות סוכר
* 1/2 כוס דבש
* 1/4 1 כוסות מים
* מיץ מחצי לימון
* 1 כפית מי ורדים
אופן הכנת הרוטב:
1. שמים בסיר את הסוכר, הדבש והמים ומביאים לרתיחה.
2. מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים על להבה נמוכה במשך 10 דקות.
3. מסירים מהאש, מוסיפים את מי הורדים, מערבבים ומצננים.
אופן הכנת הלביבות:
4. שמים בסיר בינוני את המים והמרגרינה ומביאים לרתיחה.
5. מוסיפים את המלח, הקמח והסולת ומערבבים עד ליצירת כדור בצק, הנפרד מדפנות הסיר.
6. מסירים מהאש ומוסיפים את הביצים תוך ערבוב לאחר הוספת כל ביצה.
7. במחבת כבדה ועמוקה, מחממים שמן לטיגון עמוק.
8. מעבירים את הבצק לשקית זילוף ומזליפים לתוך השמן החם בצק באורך 3 ס"מ.
9. מטגנים עד להשחמה משני הצדדים.
10. מוציאים את הלביבות, מסננים ומעבירים לסירופ הקר למשך שלוש דקות.
בתיאבון!
מרכיבים:
*
* 300 גרם בטטה מגורדת
* 2 כפות קמח
* 4 ביצים
* 1 בצל מגורד
* מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל המרכיבים.
2. יוצרים כדור בכף היד (כמות של כף אחת גדושה), משטיחים ומטגנים בשמן רדוד.
בתיאבון!
לביבות טורקיות בדבש
מרכיבים:
*
* 1 כוס מים
* 50 גרם מרגרינה או חמאה
* 1/4 כפית מלח
* 1/2 1 כוסות קמח
* 1 כף סולת
* 3 ביצים
* שמן לטיגון עמוק
לרוטב:
*
* 1/2 1 כוסות סוכר
* 1/2 כוס דבש
* 1/4 1 כוסות מים
* מיץ מחצי לימון
* 1 כפית מי ורדים
אופן הכנת הרוטב:
1. שמים בסיר את הסוכר, הדבש והמים ומביאים לרתיחה.
2. מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים על להבה נמוכה במשך 10 דקות.
3. מסירים מהאש, מוסיפים את מי הורדים, מערבבים ומצננים.
אופן הכנת הלביבות:
4. שמים בסיר בינוני את המים והמרגרינה ומביאים לרתיחה.
5. מוסיפים את המלח, הקמח והסולת ומערבבים עד ליצירת כדור בצק, הנפרד מדפנות הסיר.
6. מסירים מהאש ומוסיפים את הביצים תוך ערבוב לאחר הוספת כל ביצה.
7. במחבת כבדה ועמוקה, מחממים שמן לטיגון עמוק.
8. מעבירים את הבצק לשקית זילוף ומזליפים לתוך השמן החם בצק באורך 3 ס"מ.
9. מטגנים עד להשחמה משני הצדדים.
10. מוציאים את הלביבות, מסננים ומעבירים לסירופ הקר למשך שלוש דקות.
בתיאבון!